TURSKI PREDSJEDNIK

Erdoan poručio Bajdenu: Amerika mora ispuniti obećanje vezano za Siriju

Kazao je kako turski narod vjeruje da je za mir i stabilnost u Siriji ključna uspostava sistema koji će biti sposoban da predstavlja sve Sirijce

Redžep Tajip Erdoan. Agencije

Fu. M.

15.3.2021

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je u ponedjeljak kako administracija američkog predsjednika Joea Bidena treba održati svoje obećanje i sarađivati s Turskom kako bi zajedno zaustavili tragediju i odbranili demokratiju u Siriji, javlja Anadolija.

Erdoan je govorio o Siriji, a u povodu decenije od početka građanskog rata u toj zemlji.

- Ponosan sam što mogu reći da se pozicija Turske nije promijenila od samog početka građanskog rata u Siriji -rekao je Erdogan.

Kazao je kako turski narod vjeruje da je za mir i stabilnost u Siriji ključna uspostava sistema koji će biti sposoban da predstavlja sve Sirijce.

Prema njegovim riječima, mirno i trajno rješenje neće biti moguće bez poštivanja teritorijalnog integriteta i političkog jedinstva Sirije.

Erdogan je također rekao kako SAD i Turska trebaju sarađivati u kontekstu Sirije.

- Bidenova administracija treba održati obećanje i sarađivati ​​s nama kako bismo zaustavili tragediju i odbranili demokratiju u Siriji", poručio je Erdogan.


Dodao je i da Zapad najprije mora zauzeti jasan stav protiv terorista YPG-a i režima na čijim rukama je krv nedužnih u Siriji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.