OTKRILA PIKANTERIJE

Amerikanka tvrdi: Bila sam ljubavnica Borisa Džonsona, zvala sam ga Aleksandar Veliki

Tvrdi da su zajedno spavali u stanu u kojem je imala šipku za ples te da su se sastajali jednom sedmično i da mu je slala je slike u toples

Dženifer je otkrila njihovu uzajamnu “fizičku i intelektualnu privlačnost”. Agencije

A. J.

29.3.2021

Američka poduzetnica Dženifer Arkuri (Jennifer Arcuri, 36) ispričala je po prvi put u intervjuu za "Sunday Mirror" da se u rodnoj Americi zaljubila u premijera Velike Britanije, Borisa Džonson (Johnson, 56) tokom afere za koju kaže da je trajala četiri godine.

Tvrdi da su zajedno spavali u stanu u kojem je imala šipku za ples te da su se sastajali jednom sedmično i da mu je slala je slike u toplesu. "Voljela sam ga. Obožavala sam ga", priznaje, piše Mirror.


Četiri godine

Dženifer je otkrila njihovu uzajamnu “fizičku i intelektualnu privlačnost”. Dijelili su ljubav prema Šekspiru, dala mu je kodno ime Aleksandar Veliki, a kaže da je on volio njeno tijelo i um i nije mogao držati ruke dalje od nje na prvom spoju.


No, u konačnici, kaže Arkuri, bio je “kukavički mlitavko” jer nije stajao uz nju u redu na putovanjima. Dženifer kaže da je njena romansa s Džonsonom, koji je u to vrijeme bio gradonačelnik Londona, trajala od 2012. do 2016. godine. To mu je bio drugi mandat i bio je oženjen sada bivšom suprugom Marinom, majkom njihovo četvero djece.


Glasine o aferi prvi put su se pojavile prije dvije godine kada je otkriveno da je Dženifer bila u tri trgovačke misije koje finansiraju porezni obveznici, a koje je vodio Džonson. Bilo je jasno da su bliski, ali ona nikada do sada nije potvrdila da su bili ljubavnici.


- Bili smo u intimnoj vezi četiri godine. Voljela sam ga i to s dobrim razlogom. Ali čovjek za kojeg sam mislila da ga znam više ne postoji - rekla je govoreći o vezi.


Pri tome je otkrila još neke pikanterije afere. Džonson ju je otvoreno izveo na večeru u londonskom restoranu, rekavši joj: “Želim izlaziti s tobom, ti si jedina Amerikanka koja mi se ikad svidjela”.


Prvi seksualni odnos imali su u njenom stanu u londonskom kvartu Šoredič, samo nekoliko sati prije nego što je sjeo između Marine i princeze Ane (Anna) na otvaranju paraolimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Ispitat će se da li je Dženifer imala “povlašteni tretman”. Agencije

Članica "ekosistema" tehnološke scene

Njena su otkrića izuzetno značajna jer postavljaju pitanja oko trošenja javnog novca i je li Boris prekršio kodeks ponašanja. Slijedi istraga kojom će se utvrditi je li prekršio načela javnog života. Ispitat će se je li se ponašao "pošteno i s integritetom", je li Dženifer imala “povlašteni tretman” i je li postojao sukob interesa.


Džonson je govorio na nizu tehnoloških događaja koje je organizirala Dženifer. Ona je potom primila 126.000 funti poreznih obveznika u sponzorstvima i bespovratnim sredstvima. Glavnina od 100.000 funti, stigla je kroz državnu podršku 2019. godine. Dženifer tvrdi da je sama bila pozvana na trgovinska putovanja kao članica “ekosistema” tehnološke scene u Londonu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.