DIPLOMATSKI SKANDAL

Italija protjeruje ruske diplomate zbog navodne špijunaže

Kremlj nije upoznat sa detaljima hapšenja službenika ruskog vojnog atašea

Fu. M.

Dmitrij Peskov

Foto: Agencije


Kremlj nije upoznat sa detaljima hapšenja službenika ruskog vojnog atašea, ali se nada očuvanju pozitivnih odnosa sa Italijom, izjavio je portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

- U svakom slučaju nadamo se da će biti očuvana pozitivna i konstruktivna priroda rusko-italijanskih odnosa - rekao je Peskov, prenosi Tass.

Istim povodom oglasilo se i rusko Ministarstvo vanjskih poslova koje je navelo da Moskva radi na pojašnjavanju protjerivanja dvoje ruskih diplomata iz Italije i narednim koracima.

- Žao nam je zbog protjerivanja dva člana ruske ambasade u Rimu. Naši mogući potezi bit će naknadno objavljeni - navelo je Ministarstvo u saopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova Italije ranije danas je saopćilo da je odlučilo da protjera iz zemlje dvojicu službenika ruske ambasade.

- Specijalna jedinica karabinjera zadržala je kapetana italijanske mornarice i ruskog službenika u trenutku predaje povjerljivih dokumenata u zamjenu za novčanu nagradu. Obojica su optužena za špijunažu i prijetnju državnoj bezbijednosti - rekao je Di Majo.

Više o temi Rusija

RUSKI OPOZICIONAR
Aleksej Navaljni počeo štrajk glađu u zatvoru

Više o:

Rusija Italija Kremlj
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na