ŠEF RUSKE DIPLOMATIJE

Lavrov zaprijetio Ukrajini: Novi rat mogao bi završiti uništenjem vaše zemlje

Kremlj je ranije u četvrtak poručio Ukrajini i zapadnim zemljama da se "ne brinu" zbog pokreta ruske vojske na ukrajinskoj granici

Sergej Lavrov. Agencije

Fu. M.

1.4.2021

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak da bi bilo kakvi pokušaji pokretanja novog vojnog sukoba na ratom razrušenom istoku Ukrajine mogli završiti uništenjem te zemlje, javila je novinska agencija TASS.

Ta je izjava došla u jeku napetosti nakon što je ukrajinski zapovjednik glavnog štaba oružanih snaga optužio Moskvu ovaj tjedan da nagomilava snage nedaleko od zajedničke granice i rekao da proruski separatisti sustavno krše primirje.

Kremlj je ranije u četvrtak poručio Ukrajini i zapadnim zemljama da se "ne brinu" zbog pokreta ruske vojske na ukrajinskoj granici, pošto je Kijev izrazio bojazan da bi sukob s proruskim pobunjenicima na istoku mogao eskalirati.

- Rusija premješta svoje oružane snage na svom teritoriju kako ona hoće", istaknuo je Dmitrij Peskov, glasnogovornik ruskog predsjednika, "ali to ni za koga nije prijetnja i ne treba nikoga zabrinjavati".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.