NAJAVIO DŽONSON

Velika Britanija ublažava restriktivne mjere

Premijer je rekao da se vlada "nada" da bi se međunarodna putovanja mogla nastaviti u sljedećoj fazi ublažavanja lockdowna

Boris Džonson. AFP

Avaz.ba

5.4.2021

Vakcinacija u Velikoj Britaniji provodi se izuzetno brzo, a uz pad broja zaraženih, premijer Boris Džonson (Johnson) je najavio da će Engleska 12. aprila uči u novu drugu fazu izlaska iz lockdowna.

Pubovi i restorani koji poslužuju vani moći će se otvoriti kako je planirano sljedećeg ponedjeljka, zajedno s trgovinama, teretanama i frizerskim salonima, jer se zaključavanje Engleske dodatno ublažava, rekao je premijer.

Premijer je također rekao da se vlada "nada" da bi se međunarodna putovanja mogla nastaviti u sljedećoj fazi ublažavanja lockdowna od 17. maja, ali je upozorio na posljedice naleta koronavirusa u drugim dijelovima svijeta, piše BBC.

U dokumentu vlada kaže da još ne može potvrditi da se međunarodna putovanja mogu nastaviti 17. maja s obzirom na stanje pandemije u inostranstvu, te savjetuje ljude da ne rezerviraju ljetne odmore u inostranstvu dok slika ne postane jasnija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.