PREDSJEDNIK FRANCUSKE

Makron pisao Krivokapiću: Podrška evropskoj perspektivi Crne Gore i zapadnog Balkana

Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, poručio je Makron

Emanuel Makron. AFP

Fu. M.

7.4.2021

Francuska agencija za razvoj (ADF) će, u okviru strategije za zapadni Balkan, u 2021. započeti aktivnosti u Crnoj Gori projektom od 50 miliona eura, kako bi podržala finansiranje malih i srednjih preduzeća i opština, u skladu sa ciljevima održivog razvoja, rekao je predsjednik Francuske Emanuel Makron (Emmanuel Macron).

Kako navode, Makron je uputio pismo premijeru Crne Gore Zdravku Krivokapiću u kojem mu je poželio najsrdačnije želje za uspješno obavljanje dužnosti predsjednika Vlade, nakon, kako navodi, jedinstvenog načina smjene vlasti.

- Budite uvjereni da je Francuska uz vas u situaciji kada se vaša zemlja suočava sa izazovima, pandemijom, ali i sa izazovima jačanja vladavine prava, ekonomskog i društvenog razvoja - istakao je Makron.

Makron je istakao da u potpunosti podržava evropsku perspektivu Crne Gore i zemalja zapadnog Balkana. Na kraju je kazao da želi da bilateralni odnosi Francuske i Crne Gore i ubuduće jačaju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.