NAKON SMRTI PRINCA

Emotivna poruka Elizabete II: Bio je i ostao moja snaga

Dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati, navodi se u citatu koji je nastao povodom njihove zlatne godišnjice braka iz 1997. godine

U braku su proveli 74 godine. EPA-EFE /F ACUNDO ARRIZABALAGA

A. K.

10.4.2021

Povodom smrti princa Filipa (99) na Twitter profilu britanske kraljevske porodice podijeljena je fotografija na kojoj je Filip sa suprugom kraljicom Elizabetom. 

U objavi je prikazana poruka kraljice Elizabete, sa kojom je princ Filip bio u braku 74 godine, a kraljica je uputila povodom godišnjice braka.

- Jednostavno, bio je moja snaga i to je ostao tokom svih ovih godina. Ja i cijela porodica, ova zemlja, ali i mnoge drugi dugujemo mu puno više nego što bi on tražio. Dugujemo mu više nego što ćemo ikada znati - navodi se u citatu koji je nastao povodom njihove zlatne godišnjice braka iz 1997. godine.

Potom je uslijedila druga objava, samo nekoliko minuta kasnije, a na njoj su se našle dvije fotografije kraljevskog para. Jedna od njih je ona sa kraljičinog krunisanja 1953. godine.

- Vojvoda od Edinburga se zakleo da će biti vjerni podanik i oslonac njenog kraljevskog visočanstva. Vojvoda je bio privržen suprug 70 godina, od njenog stupanja na prijestolje 1952. godine pa sve do svoje smrti - navedeno je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.