NAPADI

Nova pucnjava u školi u Americi: Učenik ubijen, policajac teško ranjen

Policija Noksvila prijavila je više žrtava pucnjave u srednjoj školi, uključujući jednog policajca, upozorivši stanovnike da se klone tog područja

Blokirano područje. Agencije

Fu. M.

12.4.2021

Policija Noksvila prijavila je više žrtava pucnjave u srednjoj školi, uključujući jednog policajca, upozorivši stanovnike da se klone tog područja.

Policija je potvrdila da u napadu ima više upucanih.

Na licu mjesta je puno policije, a policija je na Twitteru objavila fotografiju s mjesta napada na kojoj se vide i kola Hitne pomoći.

U napadu je ubijen jedan maloljetni učenik, a jedan policajac je ranjen hicima iz vatrenog oružja te je prebačen u bolnicu, potvrdila je policija Noksvila.


Policija potvrdila napad. Twitter

Policajac je ranjen u kuk te je prebačen u bolnicu, gdje je podvrgnut hitnoj operaciji. Njegove povrede nisu opasne po život, javljaju lokalni mediji.

Policija je dobila dojavu da školom hoda naoružani muškarac oko 15:15 po lokalnom vremenu.

Policajci su odmah nakon dojave ušli u školu, nakon čega je zapucano i na njih. Policajac je pogođen najmanje jednim metkom, objavila je naknadno policija, dodajući kako se zasad čini da nema drugih žrtava.

Od ponedjeljka popodne, mjesto događaja ostaje aktivno, navodi policija.

Školski zvaničnici su lokalnim medijima potvrdili da je srednja škola Ostin-Ist bila zaključana.

Na obližnjem bejzbolskom igralištu organizirano je mjesto gdje se roditelji mogu naći s učenicima koji nisu ranjeni u napadu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.