DANSKA

Predstavnica Agencije za lijekove srušila se na konferenciji o prestanku vakcinacije "AstraZenecom"

Na snimku s konferencije zabilježen je trenutak kada Eriksen gubi svijest, dok generalni direktor Danske zdravstvene vlasti Soren Brostrom drži govor

N. Aj.

Tanja Eriksen, predstavnica danske Agencije za lijekove pala u nesvijest

Foto: Printscreen


Predstavnica danske Agencije za lijekove Tanja Eriksen (Erichsen) onesvijestila se tokom konferencije za medije koja je održana povodom odluke te zemlje o prestanku korištenja vakcina "AstraZenece".

Preventivno je prebačena u bolnicu i navodno se oporavila, prenosi New York Post. 

Na snimku s konferencije zabilježen je trenutak kada Eriksen gubi svijest, dok generalni direktor Danske zdravstvene vlasti Soren Brostrom drži govor. Brostrom je brzo reagirao, a u pomoć su priskočila i trojica muškaraca te su je okrenuli na stranu.

Podsjetimo, Danska je jučer donijela odluku kojom je postala prva zemlja u Evropi koja je u potpunosti prekinula vakcinisanje ovim cjepivom. U toj zemlji zabilježena su dva slučaja nastanka krvnih ugrušaka, od kojih je jedan završio smrtno, a radilo se o 60-godišnjoj gospođi. 

- Na temelju naučnih spoznaja, naša ukupna procjena je da postoji rizik od ozbiljnih nuspojava povezanih s korištenjem cjepiva COVID-19 iz "AstraZenece" - rekao je Soren Brostrom, generalni direktor Danske zdravstvene vlasti.

Dodao je da je zbog toga odlučeno da se ukloni ta vakcina iz plana vakcinisanja.

Više o temi Danska

UZIMALI POVRAT POREZA
Šestorka optužena za prevaru od 176 miliona dolara
ZAVRŠEN PRVI DIO
Poznati parovi četvrtfinala U21 EURA
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na