OSTALA U KALIFORNIJI

Kako je Megan odala počast princu Filipu

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa poslali su vijenac cvijeća, sa emotivnom porukom za princa Filipa

Megan i princ Filip. Agencije

Fu. M.

17.4.2021

Danas je održana sahrana britanskom princu Filipu (Phillip), suprugu kraljice Elizabete. Njegov unuk princ Hari (Harry) došao je na sahranu iz Amerike, a njegova supruga Megan Markl (Meghan Markle) ostala je u Kaliforniji, jer joj je doktor zabranio putovanja zbog poodmakle trudnoće.

Ipak, otkriveno je da su Hari i Megan uspjeli da zajedno odaju počast vojvodi od Edinburga.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa poslali su vijenac cvijeća, sa emotivnom porukom za princa Filipa. On je položen kraj kovčega preminulog vojvode, a Megan Markl je, kako navode britanski mediji, lično napisala poruku u kojoj se oprašta od dede svog muža.

Princ Hari je prisustvovao ceremoniji sahrane sa ostatkom svoje porodice, što je prvi put da provodi vrijeme sa njima nakon više od godinu.

Megan, koja je u sedmom mjesecu trudnoće, nije dobila odobrenje od ljekara da putuje. Iako nije bila lično prisutna, izvori su potvrdili da je gledala prijenos sahrane na televiziji.

Vijenac koji je položen u ime Harija i Megan ručno je izradila i dizajnirala Vilov Krosli, cvjećarka koja je angažovana za sve specijalne prilike vojvode i vojvotkinje od Saseksa. Ona je izradila aranžmane za njihovo vjenčanje, kao i krštenje njihovog sina Arčija.

Vijenac sadrži mnoštvo cvijeća lokalnog porekla, sa sentimentalnim elementima, koji odaju počast vojvodi od Edinburga. Između ostalog, na vijencu je bilo nacionalnog cvijeta Grčke, rodne zemlje princa Filipa, ali i cvijeta Kraljevske mornarice. Aranžman ima kampanulu, koja simbolizuje zahvalnost i vječnu ljubav, ali i ruzmarin, lavandu i ruže, u znak vojvodinog mjeseca rođenja u junu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.