SJEVERNA MAEKDONIJA

U parlament dovedeni zaraženi poslanici, opozicija najavila tužbu

Dva zaražena poslanika su dovedena u skafanderima, glasali su iz posebne prostorije u parlamentu

Fu. M.

Mitreski je istakao da si poslanici dovedeni da bi bio obezbijeđen kvorum

Foto: Agencije


Vladajuća partija u Sjevernoj Makedoniji, SDSM, u nedjelju je u parlament dovela dva poslanika pozitivna na COVID-19 u skafanderima. Kako bi usvojila više zakona za koje opozicija nije željela da obezbijedi kvorum.

Poslanici koalicije oko SDSM, pozitivni na koronu, dovedeni su nakon višednevnog natezanja sa opozicionom VMRO DPMNE, koja je pristala da obezbijedi kvorum samo za sjednicu na kojoj su usvojeni antikrizni zakoni za podšku privredi i građanima. Ali ne i zakoni koji duže vrijeme čekaju da budu izglasani.

Dva zaražena poslanika su dovedena u skafanderima. Glasali su iz posebne prostorije u parlamentu. Predsjednik Sobranja Talat Džaferi i šef poslaničke grupe SDSM-a Jovan Mitreski su rekli da je dovođenje dva poslanika urađeno po svim antikovid protokolima.

Mitreski je istakao da si poslanici dovedeni da bi bio obezbijeđen kvorum. I Sobranje bilo funkcionalno. Parlamentarna većina neće više da dozvoli ucjene opozicije. Poručio je još.

Opzicione VMRO DPMNE i partja „Ljevica“ ocijenile su da su dovođenjem dva poslanika, koji su pozitivni na COVID-19, prekršeni zakoni. Optužili su vlast da su tim potezom ugrozili zdravlje ostalih poslanika. Najavili su krivične prijave za sve odgovorne.

Više o temi Sjeverna Makedonija

NA VRH

Podijeli članak na