IMUNIZACIJA U SAD

Bajden: Ostvaren cilj od 200 miliona doza za 100 dana

Sada je vrijeme za vakcinaciju svih starijih od 16 godina, poručio je predsjednik SAD

Fu. M.

Džo Bajden

Foto: AFP


Predsjednik SAD Džo Bajden  (Joe Biden) najavio je danas nove poreske olakšice malim preduzećima koja radnicima daju slobodne dane za vakcinaciju protiv kovid-19, izražavajući time zadovoljstvo što su građani dobili 200 miliona doza vakcine u prvih 100 dana njegovog mandata.

Poreske olakšice omogućene su na osnovu zakona koji je usvojen prošlog mjeseca, a bit će dostupne firmama sa manje od 500 zaposlenih.

Bajden će pozvati sve kompanije da ponude slobodne dane, kao i druge podsticaje, poput poklon kartica ili bonusa, kako bi podstakli zaposlene da se vakcinišu.

  • Bajden predstavio rezultate

    Bajden predstavio rezultate

    Foto: AFP


- Nijedan Amerikanac koji radi ne bi smio da izgubi nijedan dolar od svoje plaće jer je odabrao da ispuni svoju patriotsku dužnost vakcinacije - rekao je Bajden.

Kako su SAD ove sedmice postigle Bajdenov cilj da građani dobiju 200 miliona doza, ponuda vakcina počinje da nadmašuje potražnju u nekim oblastima.

- Pojednostavljeno, ako ste čekali svoj red, ne čekajte više. Sada je vrijeme za vakcinaciju svih starijih od 16 godina - poručio je predsjednik SAD.

Više o temi Joe Biden

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na