TEŽAK ZLOČIN

Horor u Beču: Ubio bivšu, a potom pio votku dok se nije onesvijestio

Ubijena žena je porijeklom iz Srbije, a iza nje je ostalo dvoje djece

Muškarac uhapšen i odveden u pritvor. Ilustracija

Ad. A. / heute.at

5.5.2021

Muškarac (42) izrešetao je hicima iz pištolja u Beču majku dvoje djece iz Srbije (35), inače svoju bivšu partnericu, prenose austrijski mediji.

Poslije krvavog pira, sjeo je u dvorište zgrade na klupu i pio votku kao da se ništa nije dogodilo. Tragedija se dogodila prošlog četvrtka, oko 20 sati, u stanu žrtve, u bečkom naselju Brigetanau. Stravičan prizor zatekao je mještane ovog naselja, koji su i pozvali policiju.

- Muškarac je upao u stan bivše partnerice i pucao joj u nogu i glavu. Teško povrijeđena žena uspjela je da dođe u dvorište stambenog kompleksa, gdje su joj komšije priskočile u pomoć. Nažalost, po prijemu u bečku bolnicu nesretna žena je preminula - navodi austrijski portal "heute.at“ i dodaje da u zgradi žive i rođaci ubijene žene.

Jedan od svjedoka je vidio ženinog bivšeg partnera kada je ušao u stan, a zatim je čuo i pucnjeve. Ono što je dodatno šokiralo javnost je to što je osumnjičeni poslije krvavog pira mirno napustio stan i sjeo na klupu u dvorištu i pio votku dok nije izgubio svijest.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.