PRISTIŽU PRVE FOTOGRAFIJE

Otvorene plaže u Grčkoj su već pune

Zvanični početak turističke sezone je 15. maja

A. K.

Danas su otvorene plaže u Grčkoj

Foto: REUTERS/Costas Baltas


Kako je i najavljeno, danas su u Grčkoj otvorene plaže, a iz te zemlje već pristižu fotografije od kojih raste čežnja za morem. 

Plaže su već pune, a ljudi održavaju međusobnu distancu. I ležaljke i suncobrani su poredani tako da se što više spriječi blizak kontakt.

Ali izgledada je posjetiocima grčkih plaža pandemija trenutno posljednja misao. Izležavaju se, upijaju sunčeve zrake, brčkaju se – rade sve ono što bi i većina nas.

  • Grčka

    Grčka

    Foto: REUTERS / Costas Baltas


Podsjetimo, zvanični početak turističke sezone u Grčkoj je ove godine 15. maja, saopćile su tamošnje vlasti. Barovi i restorani ponovo su otvoreni ranije ove nedjelje, dok se uređene plaže otvaraju danas.

To sa sobom nosi i nova pravila ponašanja. Barovima na plaži neće biti dozvoljeno da puštaju muziku, što je mjera koja će se primenjivati i na sve druge restorane i kafiće. 

Restorani i kafići počeli su sa radom 3. maja, a zabrana muzike, naravno, nije jedino novo pravilo.

Mogu da rade samo bašte na otvorenom, sa socijalno distanciranim stolovima. Ograničenja navode i da svaki sto može da primi najviše šest osoba, a gosti moraju da sjede, ne da stoje.

Dok čekaju da sjednu, kupci moraju da nose maske. Također im se toplo preporučuje da nose maske dok ne jedu ili piju, ali to nije obavezno, ističe Greekreporter.

Osoblje mora da nosi maske sve vreme dok radi, a moraćt e dva puta nedeljno da se testira na koronavirus.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na