UPOZORAVA

Netanjahu: Hamas je prešao granicu, dobit će oštar odgovor

Napadi su drastično eskalirali već povišene tenzije u cijeloj regiji nakon višesedmičnih obračuna izraelske policije i palestinskih demonstranata

Fena

Benjamin Netanjahu

Foto: AFP


Izraelski premijer Benjamin Netanjahu (Netanyahu) optužio je militantnu grupu Hamas da je svojim raketnim napadom na Jerusalem prešla granicu i obećao je oštar odgovor.

- Nećemo tolerirati napad na našu teritoriju, u našem glavnom gradu, na naše građane i vojnike. Ko nas napadne, platit će visoku cijenu - rekao je Netanjahu, javlja AP.

Dok su izraelske snage izvodile zračne napade u Gazi, a militanti bombardovali južni Izrael raketnom vatrom tokom cijele večeri, Netanjahu je upozorio da bi borbe mogle "neko vrijeme trajati".

Militanti Hamasa ispalili su u ponedjeljak desetine raketa na Izrael što je pokrenulo sirene za zračnu bombu čak do Jerusalema, nakon što su stotine Palestinaca povrijeđene u sukobima s izraelskom policijom na svetom mjestu u gradu.

Napadi su drastično eskalirali već povišene tenzije u cijeloj regiji nakon višesedmičnih obračuna izraelske policije i palestinskih demonstranata.

Više o temi Benjamin Netanyahu

NOVI INCIDENT
Izraelski brod napadnut u blizini obale UAE
NA VRH

Podijeli članak na