UBIO ŠEST LJUDI

Izvršio masakr jer ga nisu pozvali na rođendansku proslavu

Naoružani napadač, identifikovan kao Teodoro Masijas (28), bio je u vezi sa Sandrom Ibara-Peres (28) više od godinu, jednom od žrtava koje su nastradale

Članovi porodice ubijenih shvrani od bola. Agencije

Ad. A. / Blic

12.5.2021

Muškarac, koji je proteklog vikenda u saveznoj američkoj državi Kolorado ubio svoju djevojku i još pet osoba, a potom izvršio samoubistvo, uradio je to jer nije bio pozvan na rođendansku zabavu, piše „Blic“.

Naoružani napadač, identifikovan kao Teodoro Masijas (28), bio je u vezi sa Sandrom Ibara-Peres (28) više od godinu, jednom od žrtava koje su nastradale, a policija je njihov odnos okarakterisala kao problematičan zbog njegovih problema sa samokontrolom, prenosi Rojters.

Policija kaže da je napadač imao sukob sa tom porodicom sedam dana prije masakra, jer je bio ljubomoran.

- U srcu ovog stravičnog čina nalazi se nasilje u porodici - rekao je šef policije Kolorado Springsa Vins Niski na konferenciji za novinare u utorak te je dodao:

- Kada on (Masijas) nije pozvan na porodično okupljanje, osumnjičeni je odgovorio otvaranjem vatre.


Uviđaj na mjestu zločina. Agencije

Rekao je da je ubica "pokazao probleme sa moći i kontrolom", ali da nije bio u krivičnoj evidenciji.

Pucnjava je izbila u pokretnoj kući u Kolorado Springsu, 110 kilometara južno od Denvera, a policija istražuje gdje je napadač kupio oružje.

Napad je uslijedio manje od dva mjeseca nakon masovne pucnjave u kojoj je 11 ljudi poginulo u prehrambenoj prodavnici u gradu Bolder na severu Kolorada.

Troje tinejdžera napustilo je zabavu da bi uzelo neke stvari od komšije neposredno prije pucnjave i vratilo se u prikolicu nakon napada, rekao je policijski poručnik Džo Frabijel na konferenciji za novinare.

Troje djece, uzrasta dvije, pet i 11 godina, bili su svjedoci pucnjave, ali na svu sreću nisu povrijeđena. U mobilnoj kući pronađeno je 17 čahura.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.