REAKCIJE

Unuk Nelsona Mandele poručio: Nećemo se smiriti dok svijet ne dočeka slobodnu Palestinu

odsjetio je i na riječi Nelsona Mandele koji je kazao jedne prilike: "Ako Palestina nije slobodna, sloboda Južnoafrikanaca nije potpuna"

Zvelivelile Mandla Mandela, unuk Nelsona Mandele. Anadolu Agency

N. Aj. /Anadolu Agency

13.5.2021

Zvelivelile Mandla Mandela (Zwelivelile Mandla Mandela), unuk Nelsona Mandele, poslao je poruku podrške Palestincima koji su izloženi izraelskim napadima, javlja Anadolu Agency.

- Nećemo se smiriti dok svijet ne dočeka "slobodnu" Palestinu. Nećemo šutjeti pred zločinima počinjenim nad nevinom djecom i ženama u Palestini - kazao je Mandla Mandela.

Unuk Mandele je jučer učestvovao i na demonstracijama u Kejp Taunu održanim u znak protesta protiv izraelskih napada na džamiju Al-Aksa i Gazu.

Istakao je da osjeća duboku bol i tugu kada vidi ubijanja i nasilje nad Palestincima.

Podsjetio je i na riječi Nelsona Mandele koji je kazao jedne prilike: "Ako Palestina nije slobodna, sloboda Južnoafrikanaca nije potpuna".

Nelson Mandela bio je južnoafrički političar, aktivista i prvi demokratski izabran tamnoputi predsjednik Južnoafričke Republike.

Bio je lider borbe protiv rasne segregacije (apartheida) koji je život posvetio borbi za slobodu, ravnopravnost i rasnu jednakost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.