JEZIVO UBISTVO U IRANU

Brat i rođaci na prevaru namamili gej mladića, a onda ga obezglavili

U Iranu, homoseksualci su izuzeti od vojne službe, ali moraju od vojnih vlasti da dobiju karticu o izuzeću koja dolazi poštom

Alireza Fazeli Monfared: Planirao je put u Tursku. Instagram

A. J.

17.5.2021

Alireza Fazeli Monfared (20), pripadnik iranske gej zajednice, obezglavljen je od strane svog polubrata i dvojice rođaka, pošto je otkriveno da je izuzet od vojne službe zbog svoje seksualne orijentacije.


Ubice su nesretnog mladića odvele na prevaru u selo Burumi, na zapadu Irana gde su ga ubili, a zatim su pozvali njegovu majku i rekli joj da su joj ubili sina.


Nesretna majka je u šoku prevezena u bolnicu, a ubice su uhapšene.


Gej osobe u Iranu izložene su progonu, a nerijetko ih ubijaju članovi sopstvene porodice sa izgovorom "da su osramotili porodicu."


U Iranu, homoseksualci su izuzeti od vojne službe, ali moraju od vojnih vlasti da dobiju karticu o izuzeću koja dolazi poštom.


Alireza Fazeli Monfared je takođe tražio izuzeće. On je želio da ode u Tursku gdje je već živio njegov dečko. Međutim, kobnog dana nije bio kod kuće tako da je njegov polubrat, sa kojim inače nije imao dobre odnose, primio od poštara kovertu, koju je otvorio.


Kada je vidio šta se nalazi u koverti, polubrat je odlučio da Alirezu ubije i radi toga je kontaktirao trojicu rođaka koji su skovali pakleni plan - oni su Alirezu pozvali i rekli su da ga otac traži, a zatim su ga pozvali da ode sa njima do sela Borumi. Mladić je to prihvatio, ništa ne sluteći.


Tamo su njih četvorica odvela Alirezu na obod sela i odsjekli mu glavu, a tijelo su bacili u šumarak palmi. Poslije nekoliko dana su pozvali njegovu majku i rekli joj da su "ga se riješili."


Tijelo je nađeno u fazi raspadanja u šumarku, a Alirezina majka je morala da potraži pomoć u bolnici. Alirezin polubrat i rođaci su optuženi za ubistvo i sada čekaju suđenje.



Dečko ubijenog mladića, koji je morao da napusti Iran ranije, izjavio je kako je ubijeni mladić imao spreman novac za odlazak iz Irana i da je samo čekao karticu koja bi ga oslobodila služenja vojnog roka. Na njegovu nesreću, pala je u ruke polubratu koji ga je mrzio i otvoreno govorio kako on "sramoti porodicu".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.