PRIZORI RAZARANJA

Ministar vanjskih poslova Alžira: Svjedočimo divljačkim ubijanjima u Gazi

Kazao je da postoje nepobitni dokazi u bombardovanju zgrada s civilima

Bukadum: Možemo li biti posmatrači uništavanja infrastrukture u Gazi?. Avaz

Anadolija

20.5.2021

Ministar vanjskih poslova Alžira Sabri Bukadum poručio je danas u obraćanju Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da su sveta mjesta na meti napada Izraela i da "svjedočimo divljačkim ubijanjima u blokiranoj Gazi".

Govoreći na plenarnoj sjednici GSUN-a sazvanoj s ciljem razmatranja stanja na Bliskom istoku i pitanja Palestine, šef alžirske diplomatije je podsjetivši da se sjednica održava u vrijeme kada Palestinci proživljavaju tragediju, rekao da je jedina krivica palestinskog naroda njegovo neprihvatanje svršenih činova pred koje ih Izrael dovodi.

- Svi smo svjedoci strašnih prizora razaranja i ubijanja. Svjedočimo napadima izraelskih snaga na okupirana sveta mjesta. Svjedočimo divljačkim ubijanjima u blokiranoj Gazi. Možemo li ostati nijemi na sve ono što smo vidjeli na ekranima? Možemo li nastaviti s brojanjem žrtava, staraca, žena, djece? Možemo li biti posmatrači uništavanja infrastrukture u Gazi? -  rekao je Bukadum.

On je kazao i da postoje nepobitni dokazi u bombardovanju zgrada s civilima, te istakao da će nekažnjavanje takvih postupaka Izraela samo pogoršati situaciju. Bukadum je pozvao Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija na korake ka trajnom zaustavljanju nasilja.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.