DRAMATIČNO

Američki policajci spasili muškarca iz zapaljenog auta par sekundi prije eksplozije

Originalni plan mi je bio iskoristiti aparat da ne bude ozlijeđenih dok ga kolega vadi iz vozila, rekao je jedan od policajaca

Zapaljeno auto iz kojeg je spašen muškarac. Screenshot

A. K.

28.5.2021

Policajci iz američkog grada Austin u saveznoj državi Teksas spasili su muškarca iz zapaljenog kamiona svega nekoliko sekundi prije eksplozije.

Eduardo Pineda i Čandler Karera (Chandler Carrera) spasili su unesrećenog muškarca u južnom Austinu. 

- Dok sam trčao prema vozilu, jedan čovjek počeo je vikati i govoriti da je ostao zaglavljen u vozilu. Pokušao sam ga vidjeti kroz prozor, ali dim je bio toliko ogroman da nisam ništa vidio - prepričao je dramatičnu situaciju policajac Pineda.

Pineda je otrčao do vozačevih vrata, provjerio jesu li otključana, a potom počeo razbijati prozor. Tada je stigao njegov kolega Karera s aparatom za gašenje požara.

- Originalni plan mi je bio iskoristiti aparat da ne bude ozlijeđenih dok ga kolega vadi iz vozila, ali shvatio sam da je čovjek u vozilu prevelik i mom kolegi treba pomoć. Spustio sam aparat na zemlju i pomogao mu izvući ga - objašnjava Karera.

Tako su dva policajca iz Austina izvukla unesrećenog muškarca nekoliko sekundi prije nego je vozilo eksplodiralo.

- Bila je to zajednička akcija. Hitna pomoć je tu napravila najvažniji dio posla pruživši mu pomoć, kao i vatrogasci koji su stigli na vrijeme i spriječili da se vatra proširi - kaže Karera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.