TRAGEDIJA

Dječak koji je jedini preživio pad žičare u Italiji probudio se iz kome: Život mu spasio posljednji zagrljaj s ocem

Psiholog je rekao da će za dječaka ovo biti "dug i težak put" dok se ne oporavi i za sada mu je samo rečeno da je u bolnici te da je spavao nekoliko dana

Kabina žičare nakon nezapampćene nesreće. Agencije

Ad. A. / The Sun

30.5.2021

Dječak Eitan Biran (5), koji je preživio pad žičare u Italiji, probudio se iz kome. Pored njega je u bolnici bila njegova tetka koju je upitao: "Gdje sam? Gdje su mi roditelji?".

Eitan je u padu žičare zadobio povrede lobanje, prsa i trbuha, a u nesreći je izgubio mlađeg brata, roditelje te prabaku i pradjeda. U nesreći je smrtno stradalo 14 osoba, a Eitan je jedini preživjeli. Sprovod porodice Biran bio je u četvrtak u selu na sjeveru Izraela, dok je dječak bio hospitaliziran u Torinu u Italiji, piše The Sun.

Psiholog je rekao da će za dječaka ovo biti "dug i težak put" dok se ne oporavi i za sada mu je samo rečeno da je u bolnici te da je spavao nekoliko dana.

- S kliničke tačke gledišta, on je i dalje u kritičnom stanju zbog traume torakalnog i trbušnog dijela i prijeloma udova. U sljedećih nekoliko dana bit će prebačen s intenzivne njege na bolnički odjel - poručuju iz torinske bolnice.

Izvori iz bolnice tvrde da je "posljednji zagrljaj" njegovog oca jedina stvar koja je dječaku ublažila udar.

- Tata je bio čvrste građe, možda ga je spasio posljednji instinktivni zagrljaj koji ga je zaštitio od smrti, navode talijanski mediji. Eitan je rođen u Izraelu i posljednje četiri godine živio je s obitelji u Italiji, gdje je njegov otac završavao studij medicine. Njegovi prabaka i pradjed živjeli su u Izraelu i posjetili obitelj u Italiji nakon što su cijepljeni protiv koronavirusa – kaže izvor iz Bolnice.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.