UHAPŠENE DVIJE OSOBE

Švercovali ljude iz Vijetnama: Morali raditi u salonima za masažu i bordelima

Policija je u Berlinu uhapsila vijetnamsku državljanku koja živi u njemačkoj prijestonici, dok je Slovakinja privedena u Bratislavi

Njemačka policija uhapsila jednu osobu. Ilustracija

A. Ka. / Srna

31.5.2021

Dvoje osumnjičenih uhapšeno je u Njemačkoj i Slovačkoj u okviru operacije protiv grupe optužene za krijumčarenje vijetnamskih državljana u evropske države uz veliku novčanu nadoknadu za koju su morali da rade u salonima za masažu i bordelima.

Policija je u Berlinu uhapsila vijetnamsku državljanku koja živi u njemačkoj prijestonici, dok je Slovakinja privedena u Bratislavi.

U saopćenju policije i tužilaštva navodi se da su uhapšene, navodno, bile dio veće grupe osumnjičenih od nekoliko vijetnamskih, jednog njemačkog i dva slovačka državljanina koji su dovodili Vijetnamce u Evropu na osnovu falsifikovanih viza.


Optuženi su zahtijevali isplatu između 13.000 i 21.000 eura i istražioci sumnjaju da je taj iznos morao biti odrađen u raznim salonima ljepote i stanovima koji su korišteni kao bordeli.

Vijetnamski državljanin osumnjičen je da je davao hormonske injekcije ženama koje su radile kao prostituke kako ne bi zatrudnjele.

Policija je tokom racija izvršenih na nekoliko lokacija pronašla 13 osoba koje su u Njemačkoj boravile ilegalno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.