POSEBNA CEREMONIJA

Papa Franjo uputio molitvu za okončanje pandemije

Franjo je predvodio posebnu večernju ceremoniju u ponedjeljak u vatikanskim vrtovima koja je uključivala čitanje Svetog pisma i himni koje je pjevalo oko 300 ljudi

Papa Franjo. EPA

A. Ka. / Fena

31.5.2021

Papa Franjo uputio je molitvu za prestanak pandemije koronavirusa i ekonomskih, socijalnih i međuljudskih problema koje je prouzrokovala.

Franjo je predvodio posebnu večernju ceremoniju u ponedjeljak u vatikanskim vrtovima koja je uključivala čitanje Svetog pisma i himni koje je pjevalo oko 300 ljudi. Bio je to zaključak jednomjesečnog molitvenog maratona koji je započeo 1. maja sličnom službom u bazilici Svetog Petra.


Franjo je sjedio pred replikom jedne od svojih omiljenih ikona Madone, poznate kao Marija koja razvezuje čvorove. Oni posvećeni ikoni mole se za Marijin zagovor da pomogne u rješavanju njihovih problema, prenosi AP.

Otvarajući službu, Franjo je rekao da postoje mnogi "čvorovi koji se stežu oko našeg postojanja i vezuju naše aktivnosti: to su čvorovi egoizma, ravnodušnosti, ekonomski i socijalni čvorovi, čvorovi nasilja i rata."

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.