SLAVILI 18. GODIŠNJICU

Na krstarenju pretukao ženu, pokušao da je baci kroz prozor, pa rekao da se ničeg ne sjeća

Rasprava je započela oko Kenetovog ponašanja tokom večeri, a kada je rasprava prerasla u ozbiljnu svađu on je naredio kćerkama da napuste prostoriju

Telegraf.rs

Tokom svađe mu saopćila da se želi razvesti

Foto: Ilustracija


Kenet Menzanares (43) osuđen je na 30 godina zatvora zbog ubistva svoje supruge koju je ubio pred njihovo dvoje djece dok su, krstareći brodom, proslavljali 18 godina braka.

Svađa između supružnika nastala je u kabini kruzera "Princeza Emerald" u julu 2017. godine kada mu je ona tokom svađe saopćila da želi da se razvede. Sudija je tokom izricanja presude ubistvo nesrećne žene, okarakterisao kao brutalno i veoma nasilno, a tom prilikom u sudnici su bile i njihove dvije kćerke.

Bipolarni poremećaj

Kenetovi advokati odbranu su bazirali na medicinskim izveštajima u kojima se tvrdi kako on ima ozbiljne povrede mozga i bipolarni poremećaj, pa su na osnovu toga zahtjevali minimalnu kaznu od sedam i po godina zatvora. Bipolarni poremećaj u kombinaciji sa jakim lijekovima i alkoholom suzio je svijest muškarca, koji prema njihovim navodima u toj situaciji nije mogao da se kontroliše.

Sa druge strane, tužilac Brajan Vilson, koji je zahtijevao doživotnu kaznu zatvora, kaže da je zadovoljan presudom. On je rekao kako ovo ubistvo nije bilo u afektu, jer je jasno da je ubica uživao u tome.

- Današnja presuda neće vratiti Kristi njenoj porodici i prijateljima, ali nadamo se da je pravda ipak zadovoljena i da je njenim najmilijima lakše jer će ona konačno moći da počiva u miru - rekao je Vilson.

On je dodao da je Menzanares ranije vršio porodično nasilje nad svojom ženom, a u razgovoru sa članovima njene porodice saznalo se da je često tokom rasprava pesnicama probijao zid. Ovo je bio jedan od glavnih razloga zbog kog je Kristi željela da se razvede.

Kristin otac Džef Hant tražio je od suda doživotnu kaznu za ubicu njegove kćerke nadajući se da će tako dobiti šta je zaslužio.

Problematično ponašanje

Jedna od njihovih kćerki takođe je dala izjavu, a u završnoj riječi rekla je, između ostalog, da voli svog oca. Njega je ova izjava slomila i on je počeo da plače u sudnici rekavši da voli svoje kćerke i suprugu i da mu je žao zbog svega. On se svima izvinio zbog njenog ubistva i zamolio ih je da mu oproste, prenosi Dailymail.

Porodica je u julu 2017. godine zajedno sa Kristinim ocem i dva brata krstarila brodom slaveći njihovu godišnjicu braka. Navečer je par u svojoj kabini započeo svađu, a sa njima su bile i njihove kćerke.

Rasprava je započela oko Kenetovog ponašanja tokom večeri, a kada je rasprava prerasla u ozbiljnu svađu on je naredio njihovim kćerkama da napuste prostoriju. Tokom svađe Kristi je rekla da želi razvod i da će otići kod advokata čim se budu vratili sa putovanja.

Udarac u glavu

Nekoliko minuta kasnije djevojčice su čule majku kako vrišti u sobi i pokušale su da uđu, međutim, otac im nije dozvolio. One su otišle na drugu terasu i s prozora vidjele kako njihov otac nekontrolisanim pesnicama udara njihovu majku koja leži nepomično na krevetu.

Kada je njen brat stigao u kabinu, zatekao je Keneta kako vuče njeno prebijeno tijelo i pokušava da ga izbaci kroz terasu. U tom trenutku on je zgrabio sestrine noge i pokukao je nazad u kabinu.

Ubrzo je stigla i hitna pomoć sa broda, međutim i pored nekoliko pokušaja da je ožive, nesrećnoj ženi nije bilo spasa. On je tada rekao kako je nekoliko puta udario svoju suprugu kojoj je krenula krv, ali da se poslije tih udaraca ničeg ne sjeća. Rezultati obdukcije pokazali su da je žena preminula od posljedica udaraca u glavu.

Menzanares je bio u pritvoru sve do izricanja presude, a nakon završetka suđenja prebačen je u Federalni zatvor.

NA VRH

Podijeli članak na