JERUZALEM

U napadu izraelske policije na Palestince ranjeno deset osoba, među njima i djeca

Četvero Palestinaca povrijeđeno gumenim mecima, a šestero Palestinaca, uključujući dvoje djece i jednog humanitarca, ozlijeđeno je šok bombama

Izraelska policija protiv demonstranata koristila gumene metke i šok bombe. Anadolija

N. Aj. / Anadolija

6.6.2021

Izraelskesnage u nedjelju su povrijedele deset osoba koje su učestvovale na protestima podrške palestinskim aktivistima u okupiranom Istočnom al-Kudsu (Jeruzalem), javlja Anadolu Agency (AA).

Palestinci su organizirali protest ispred stanice izraelske policije u ulici Salah al-Din kojim su uputili podršku pritvorenim aktivistima.

Udruženje Palestinski Crveni polumjesec saopćilo je kako je izraelska policija protiv demonstranata koristila gumene metke i šok bombe.

Naveli su kako je četvero Palestinaca povrijeđeno gumenim mecima, a šestero Palestinaca, uključujući dvoje djece i jednog humanitarca, ozlijeđeno je šok bombama. Hospitalizirana je jedna povrijeđena osoba.

Izraelske snage privele su u nedjelju palestinsku aktivisticu Munu al-Kurd, koja je imala značajnu ulogu u obavještavanju javnosti o prisilnim iseljavanjima palestinskih porodica u Šeik Jarahu, koje je vršio Izrael.

Priveli su je kako bi slobode lišili njenog brata Mohameda al-Kurda (Mohammed), za kojim traga policija.

Prema riječima njenog advokata, oslobođena je nakon pritvora koji je trajao nekoliko sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.