NOVI IZVOR U SLUČAJU

Istražuju se tvrdnje vidovnjaka, Medlin sahranjena u šumi nedaleko od mjesta sa kog je nestala

On je policajcima dao tačne koordinate mjesta, gdje vjeruje da će pronaći njeno tijelo

Telegraf.rs / A.K.

7.6.2021

Medlin Meken. Agencije

Policija navodno istražuje tvrdnju vidovnjaka da je tijelo Medlin Meken (Madeleine McCann) sahranjeno u šumi 10-ak kilometara dalje od portugalskog odmarališta iz kojeg je nestala.

Majkl Šnejder, koji je uspješno locirao ostatke nekoliko nestalih ljudi, rekao je policajcima da je, nažalost, "Medlin mrtva i sahranjena u severoistočnom Lagosu u Portugalu".

On je policajcima dao tačne koordinate mjesta, gdje vjeruje da će pronaći njeno tijelo, prenosi Mirror.

Stariji njemački tužilac Hans Kristijan Volters potvrdio je za Sunday People da su njegovi ljudi ranije koristili vidovnjake i u nekim slučajevima dobili konkretne informacije.

Udarac za roditelje

Međutim, tvrdnje vidovnjaka su veliki udarac za roditelje nestale djevojčice, Kejt i Gerija, koji vjeruju da je njihova kćerka i dalje živa.

Šnejder (50), bivši tv reporter, rekao je da "ne daju olako takve informacije i bez stalnog ispitivanja samog sebe, jer je vrlo dobro svjestan odgovornosti onoga što radi".

Mediji prenose da je prošlog mjeseca riješio slučaj žene koja je nestala u Njemačkoj. Ona je pronađena kako visi sa drveta 36 sati nakon što je Šnejder dao policiji tačnu lokaciju, prenosi Mirror.

On je navodno dao i lokacije tijela ubijenog para Pitera Neumaira (63) i Laure Perseli (68), koji su nestali iz svoje kuće u Italiji u januaru.

Odbio komentirati

Šnejder je kontaktirao BKA, njemački ekvivalent za FBI, prije tri sedmice i podijelio sa njima svoje tvrdnje, koji su mu mejlom odgovorili da će "njegove informacije biti na odgovarajući način uključene u njihov rad".

Volters je odbio da komentariše navode vidovnjaka, ali je rekao da se nekoliko vidovnjaka odazvalo njihovom pozivu za pomoć u protekloj godini i ponudilo istu.

- U nekim slučajevima primilo smo konkretne savjete. Ne ignorišemo ih, ali smo oprezni - dodao je Volters.

Kristijan Brukner (44), osuđeni pedofil koji se nalazi u zatvoru zbog silovanja žene (72) u Praja da Luzu, identifikovan je kao glavni osumnjičeni u slučaju Medlin od strane njemačke policije u junu prošle godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.