NAJVEĆA MJESEČNA BROJKA

Na američko-meksičkoj granici u maju uhvaćeno 180.000 ilegalnih migranata

Američka potpredsjednica Kamala Heris (Harris) izjavila je da su joj prioriteti suočiti se s korijenom problema imigracije

Kamala Heris poručila migrantima da ne dolaze u SAD. Arhiv

Anadolija

10.6.2021

Više od 180.000 neprijavljenih migranata uhvaćeno je samo tokom prošlog mjeseca na američko-meksičkoj granici, što je najveća mjesečna brojka u posljednjih 20 godina.

Prema podacima koje je objavila Američka služba za carinsku i graničnu zaštitu (CBP), u maju su u pokušaju ulaska u zemlju uhvaćena 180.034 ilegalna imigranta.

To je bila najviša mjesečna brojka od aprila 2000., s ilegalnim imigrantima uhvaćenim iz zemalja Srednje Amerike, uključujući Ekvador, Venecuelu, Kubu i Haiti.

Vlasti su podijelile informaciju da je 112.302 spomenutih ilegalnih imigranata uhvaćeno na granici i deportirano iz zemlje u razdoblju bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa (Trump).

Američka potpredsjednica Kamala Heris (Harris) izjavila je da su joj prioriteti suočiti se s korijenom problema imigracije, a tokom svoje prve inostrane posjete Gvatemali i Meksiku ove sedmice, migrantima iz Srednje Amerike poručila je da ne dolaze u SAD, jer će biti vraćeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.