GOVOR U ANTALIJI

Erdoan: Naš prvi cilj u turizmu je dostići broj od 52 miliona turista iz 2019. godine

Naglasio je kako su države koje su ključne za turistički sektor Turske postepeno počele ublažavati svoja ograničenja putovanja

Redžep Tajip Erdoan. Anadolija

Anadolija

19.6.2021

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) izjavio je kako je cilj njegove zemlje u turizmu što prije vratiti broj od 52 miliona turista iz 2019. godine, a zatim krenuti prema cifri od 70 miliona.

Erdogan je boravio u Antaliji gdje se obratio na sastanku sa predstavnicima lokalnog odbora Stranke pravde i razvoja (AK Parti). Tom prilikom je kazao da se Antalija nastavlja razvijati i rasti unatoč djelomičnim problemima u turizmu tokom epidemije.

Podsjećajući da je u petak održan i prvi Diplomatski forum u Antaliji (ADF), uz učešće mnogih šefova država i vlada, Erdoan je kazao kako je Antalija sada postala centar takvih sastanaka na globalnom nivou.

- Naš glavni cilj u turizmu je što prije vratiti broj od 52 miliona turista iz 2019. godine, a zatim krenuti prema cifri od 70 miliona - poručio je Erdogan.

Naglasio je kako su države koje su ključne za turistički sektor Turske postepeno počele ublažavati svoja ograničenja putovanja.

- Od utorka Rusija ukida zabrane, a turisti iz Rusije počet će pristizati u Antaliju - naglasio je Erdogan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.