PREKIDAN APLAUZIMA

Putin obećao Rusima milijarde rubalja prije izbora

Gotovo sat vremena govorio je pred više stotina visokih dužnosnika na kongresu stranke na vlasti Jedinstvene Rusije u Moskvi

Vladimir Putin. AFP

Fu. M.

19.6.2021

Ruski predsjednik Vladimir Putin obećao je milijarde rubalja kojima će popraviti svakodnevni standard Rusa prije izbora u septembru na kojima će nosioci lista biti dvojica najpopularnijih ministara, vanjskih poslova i odbrane.

Gotovo sat vremena govorio je pred više stotina visokih dužnosnika na kongresu stranke na vlasti Jedinstvene Rusije u Moskvi te je predložio ministra obrane Sergeja Šojgua i prvog diplomata Sergeja Lavrova za nosioce izbornih lista, piše Reuters.

- Program vodeće stranke mora biti program naroda - istaknuo je Putin, dok je Jedinstvena Rusija nepopularna zbog privredne stagnacije, zamora birača i korupcijskih afera.

Među istaknute kandidate nije uvrstio Dmitrija Medvedeva, bivšeg stranačkog lidera i bivšeg predsjednika i premijera, koji je po anketama nepopularan.

Prekidan aplauzima, ruski predsjednik je predložio da se deseci milijardi rubalja ulože u poboljšanje javnog prijevoza, ceste i infrastrukturu, obnovu škola i čišćenje rijeka, prenosi agencija France Presse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.