DIPLOMATIJA

Bajden će ugostiti izraelskog predsjednika pred kraj njegovog mandata

Posjeta predsjednika Rivlina naglasit će trajno partnerstvo između SAD-a i Izraela te duboke veze između naših vlada i našeg naroda, rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki

Ad. A.

Bajden: Pokušaj zaustavljanja netrpeljivosti

Foto: Agencije


Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) krajem juna planira ugostiti izraelskog predsjednika Reuvena Rivlina, u subotu je saopćila Bijela kuća.

-Posjeta predsjednika Rivlina naglasit će trajno partnerstvo između SAD-a i Izraela te duboke veze između naših vlada i našeg naroda - rekla je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki.

Rivlin će Bijelu kuću posjetiti 28. juna, malo prije nego što će  završiti njegov sedmogodišnji mandat.

Isaac Herzog izabran je ovog mjeseca za novog predsjednika zemlje na izborima koji su označili kraj ere premijera Benjamina Netanyahua u Izraelu.

Funkcija predsjednika u Izraelu većinom je ceremonijalna, no nosi i ulogu jačanja jedinstva između etničkih i vjerskih skupina.

Promjene vlade uslijedile su nakon eskalacije sukoba između izraelskih snaga i palestinskih militanata u Gazi, kao i nasilja između židovske većine i arapske manjine na ulicama izraelskih gradova.

-Mandat predsjednika Rivlina bliži se kraju. Ovaj posjet bit će u čast predanosti koju je pokazao pri jačanju prijateljstva između dviju zemalja tijekom mnogih godina - rekla je Psaki.

Više o temi Joe Biden

UKIDANJE ROPSTVA
Amerikanci danas obilježili novi praznik
NA VRH

Podijeli članak na