U TREĆOJ FAZI ISPITIVANJA

Erdoan: Naziv turske vakcine protiv koronavirusa će biti "Turkovac"

Kroz nekoliko sedmica će cjelokupno stanovništvo Turske preko 18 godina starosti biti obuhvaćeno vakcinacijom, poručio je

Anadolija

Erdoan: Vakcinu ćemo podijeliti sa cijelim svijetom

Foto: Arhiv


Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) saopćio je danas da će naziv turske vakcine protiv koronavirusa biti "Turkovac".

U Gradskoj bolnici u Ankari traje treća faza kliničkog ispitivanja turske vakcine na dobrovoljnim primaocima. Posredstvom videokonferencije, Erdogan je pozdravio sve stručnjake i osoblje uključeno u program razvoja turske vakcine.

Istakao je kako je Turska, nabavkom vakcina iz Kine i Njemačke, uložila velike napore i ušla u proces masovne imunizacije građa. 

  • Današnja videokonferencija

    Današnja videokonferencija

    Foto: Anadolija


Erdogan je naglasio da će razvoj domaće vakcine protiv koronavirusa u Turskoj pomoći u kontroli epidemiološke slike u budućnosti.

- Kroz nekoliko sedmica će cjelokupno stanovništvo Turske preko 18 godina starosti biti obuhvaćeno vakcinacijom - poručio je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan je ranije izjavio da se očekuje da turska anticovid vakcina bude spremna za upotrebu do kraja godine. Erdogan je u više navrata poručivao kako će Turska svoju domaću anticovid vakcinu podijeliti sa cijelim čovječanstvom.

Više o temi Recep Tayyip Erdogan

IMPOZANTNA GRAĐEVINA
Erdoan otvorio najvišu građevinu u Istanbulu
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na