BIVŠI NAČELNIK

Ajnadžić: Ovo je stavljanje mete na potiljak državnim službenicima

Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu, tvrdi Ajnadžić

Fu. M.

Nedžad Ajnadžić

Foto: Avaz


Bivši načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić objavio je na svom Facebook profilu, kako je istakao, dijelove analize koju su sačinili njegovi politički oponenti.

- Nevjerovatno je, ali istinito, koja količina političke gluposti se unosi u prostor državne službe. Naime, papiri koji se pronose, kao "ekpertska analiza" zorno govore o tome - tvrdi Ajnadžić.

  • Dio dokumenta koji je objavio Ajnadžić

    Dio dokumenta koji je objavio Ajnadžić

    Foto: Facebook


U dijelovima dokumenta stoji između ostalog i "djevojka Harisa Zahiragića", "snaha vijećnika Velije Katice", "radila kampanju 2016", "porodična veza Nihade Glamoč", "porodična veza s Nedžadom Ajnadžićem"...

- Ovaj papir je eklatantan primjer zloupotrebe državnih službenika u političke "obračune". Ovo se zove stigmatizacija državnih službenika i stavljanje mete na potiljak. Autori ovih analiza su, na našu žalost, S. M, S.Dj. i PH. Inače, P.H je jedan od onih koji pretenduje da bude primljen u državnu službu po "političkoj" i "genetskoj" predodređenosti - tvrdi Ajnadžić.

  • Dio dokumenta koji je objavio Ajnadžić

    Dio dokumenta koji je objavio Ajnadžić

    Foto: Facebook


- Analize kao što je ova polarizira državne službenike, generira loše međuljudske odnose i izaziva konfrontaciju. Ovi papiri i "mudra" analiza govori o njima više nego o državnim službenicima. Državni službenici koji su navedeni u ovoj analizi su veoma vrijedni, odgovorni i posvećeni svom poslu. U konačnici, oni su pobijedili u javnoj konkursnoj proceduri koju provodi Agencija za državnu službu - tvrdi Ajnadžić.

Na kraju dodaje da je "analizu" dobio od jednog funkcionera pozicije u Općinskom vijeću Centar.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na