OHAJO

Tramp na prvom velikom skupu nakon izbora: Ja sam pravi pobjednik

Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti - rekao je o Gonzalezu nazivajući ga "lažnim republikancem"

Tramp: Održao prvi veliki skup. AFP

A. Č.

27.6.2021

Na prvom velikom skupu otkako je napustio Bijelu kuću bivši američki predsjednik Donald Tramp (Trump) jučer se okomio na imigracijsku politiku svog nasljednika Džoa Bajdena (Joe Biden) i zatražio od pristaša da pomognu republikancima da vrate većinu u Kongresu.

Iako je održavao govore na republikanskim skupovima nakon što je poražen na predsjedničkim izborima prošle godine, skup u državi Ohio povratak je masovnim okupljanjima kakva su bila presudna za zadržavanje potpore njegove baze.


Ponovio da su izbori ukradeni

Tramp je ured napustio nakon napada njegovih pristaša na Kapitol 6. januara, nedugo nakon govora u kojem je ponovio da su mu izbori 2020. ukradeni i da je on njihov pravi pobjednik.

U subotu je pred hiljadama svojih pristaša ponovio ponešto sa svog redovitog popisa pritužbi, a uz kritike američkih izbora posebno je govorio o rastućem broju imigranata koji ulaze u SAD preko južne granice.

- Imali smo golemu pobjedu, oni su napravili nešto što se nikada ne bi smjelo dopustiti - rekao je Tramp o izborima.

- Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro - rekao je.

Predstavio plan osvete

Demokratska tanka većina u oba doma Kongresa bit će na ispitu na izborima na polovini mandata 2022.

Prije skupa, Tramp je jasno predstavio plan da se osveti republikanskom kongresniku iz Ohija Anthonyju Gonzalezu, koji je bio jedan od 10 republikanaca u Zastupničkom domu koji su glasali za njegov opoziv.

- Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti - rekao je o Gonzalezu nazivajući ga "lažnim republikancem".

Nakon skupa u Ohiju Trump planira govoriti na Floridi povodom praznika 4. srpnja, a sljedeći tjedan otputovat će na južnu granicu SAD-a i Meksika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.