PORAST BROJA ZARAŽENIH

Moskovski restorani i kafići tražit će potvrde o vakcinaciji

Nova ograničenja uvedena su jer je Moskva registrovala visoke nivoe zaraze slične kao tokom zime i zabilježen je visok dnevni broj smrtnih slučajeva

Moskva: Kao dokaz o vakcinaciji za ulazak u restoran, kupci moraju posjetiti vladinu web stranicu i dobiti QR kod. Agencije

A. J. / Fena

29.6.2021

Restorani i kafići u Moskvi počet će tražiti od posjetilaca da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativnom testu na koronavirus, jer se ruska prijestonica suočava s porastom novih zaraženih COVID-19.

Prema odluci gradskih vlasti prošle sedmice, svi moskovski restorani, kafići i barovi smiju primati samo osobe koje su vakcinisane, koji su se oporavile od COVID-19 u proteklih šest mjeseci ili imaju negativan test na koronavirus ne stariji od 72 sata.

Kao dokaz o vakcinaciji za ulazak u restoran, kupci moraju posjetiti vladinu web stranicu i dobiti QR kod, odnosno digitalni kod koji se učitava skenerom, prenosi AP.

Međutim, vlasnici restorana su se požalili zbog čega su vlasti najavile da QR kodovi neće biti potrebni u naredne dvije sedmice u objektima s otvorenim terasama. Maloljetni kupci neće morati imati navedene potvrde ako su u pratnji roditelja.

Nova ograničenja uvedena su jer je Moskva registrovala visoke nivoe zaraze slične kao tokom zime i zabilježen je visok dnevni broj smrtnih slučajeva od koronavirusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.