ŠOK U BRITANIJI

Veliki dio kraljevske porodice neće prisustvovati otkrivanju spomenika princezi Dajani

Princ Čarls (72) takođe neće učestvovati jer mu to budi "stare rane"

Tragično preminula princeza Dajana. AFP

A. J.

30.6.2021

Najpopularniji i najvažniji članovi kraljevske porodice neće prisustvovati otkrivanju Dajanine skulpture. Riječ je o Kejt, Megan, Čarls, Kamili i kraljici Elizabeti.

Naime, taj dan je rezerviran samo za prinčeve i njihovu majku.

Svečano otkrivanje spomenika princeze Dajane bit će sutra, 1. jula. Da je ostala živa, tad bi slavila 60. rođendan, a zbog pandemijskih mjera broj gostiju je smanjen pa supruga princa Vilijama (39), Kejt Midlton (39) neće biti prisutna.

I dok se očekivalo da će Kejt biti na raspolaganju da posreduje u miru između Vilijama i njegovog brata, princa Harija (36), izvor blizak porodici rekao je za američki portal da "Kejtino odsustvo dovoljno govori".

- Mislim da je smanjenje gostiju savršen "izgovor" da se Kejt drži podalje. Vilijamu je dosta drame i Kejt ne treba uvlačiti u ovo - rekao je izvor pa dodao kako planiraju privatnu porodičnu posjetu sa djecom i taj je trenutak daleko važniji od javne retorike.

Izvor dodaje da je Vilijam odlučan da drama sa Saseksima ne zasjeni ovaj važan trenutak sjećanja na njegovu majku koja mu je toliko nedostajala i drži to u svom fokusu.

Prvobitni plan je uključivao više od 100 ljudi u publici, ali drastično je smanjen pa će otkrivanju kipa prisustvovati samo Dajanina porodica, umjetnik koji je napravio djelo kao i nekoliko članova vlade i medija.

Princ Čarls (72) takođe neće učestvovati jer mu to budi "stare rane".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.