PODRŽAVA VAKCINACIJU

Putin potvrdio da je primio "Sputnjik V"

Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik, rekao je

Vladimir Putin. AFP

A. K.

30.6.2021

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je objavio da je primio vakcinu domaće proizvodnje "Sputnjik V" protiv koronavirusa, dok zvaničnici nastoje ohrabriti ljude na vakcinaciju u jeku novog vala zaraze.

Kremlj je prethodno saopćio da je Putin (68) primio dvodoznu vakcinu u martu i u aprilu, ali nije pružio nikakve detalje niti je objavio fotografije njegove vakcinacije.

- Mislio sam da je potrebno zaštiti se što je moguće duže. Stoga sam izabrao da se vakcinišem sa "Sputnjikom V". Vojska je vakcinisana, i na kraju krajeva, ja sam njen vrhovni zapovjednik - kazao je.

- Nakon primanja prve doze, nisam osjećao uopće ništa. Nakon četiri sata došlo je do izvjesne nelagode na mjestu na kome sam primio vakcinu. Drugu dozu sam primio sredinom dana. U ponoć sam izmjerio temperaturu. Iznosila je 37,2 stepeni (Celziusa). Otišao sam da spavam, i kada sam se probudio temperatura je bila 36,6. To je bilo to - kazao je dodajući da ne podržava obaveznu vakcinaciju, i nastavit će da iznosi taj stav, prenosi Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.