SUROVO UBISTVO

Jeziv zločin potresa Austriju: Migranti drogirali, silovali pa ugušili djevojčicu (13)

Na vratu djevojčice bile su vidljive modrice, a obdukcija je pokazala da je preminula od posljedica gušenja

Ubijena djevojčica. Telegraf

A. K.

1.7.2021

Policija u Austriji uhapsila je trećeg osumnjičenog za surovo ubistvo djevojčice L. V. (13) u Beču. On je priveden kasno sinoć, a sumnjiči se da je zajedno sa dvojicom Afganistanaca starosti 16 i 18 godina, drogirao, silovao, a potom zadavio djevojčicu.

Tijelo djevojčice pronađeno je u subotu ujutru oko 7:00 sati, naslonjeno o drvo. Prolaznici su odmah pozvali policiji i Hitnu pomoć, ali za dijete nije bilo spasa, ljekari su mogli samo da proglase smrt. Na vratu djevojčice bile su vidljive modrice, a obdukcija je pokazala da je preminula od posljedica gušenja, piše Telegraf.



Namamljena u stan

Istragom je ustanovljeno da je dijete drogirano i seksualno zlostavljano. Vjeruje se da je djevojčica namamljena u stan 18-godišnjeg Afganistanca, gdje su je drogirali, najverovatnije ekstazijem, a potom je brutalno silovali. U zoru su njeno tijelo iznijeli iz stana i ostavili na zelenoj površini naslonjeno o drvo.

Tijelo su roditelji identifikovali tek u nedelju, nakon što je policija objavila da je pronađeno tijelo ženske osobe u crnoj dukserici na kojoj piše "živi ili umri". Svjesni da je tu duksericu nosila njihova kćerka, odjurili su u stanicu, gdej su im potvrđene najgore sumnje.

Sutradan je policija privela dvojicu Afganistanaca, koji već godinama žive u Austriji i koji su podnijeli zahtjev za azil, zbog sumnje da su ubili dijete. Jedan od njih je od ranije poznat policiji po brojnim krivičnim djelima. Policija je na posebnoj konferenciji za medije, kojoj je prisustvovao i ministar unutrašnjih poslova, saopćila da se ne isključuje da je u zločin bilo uključeno više osoba. Dva dana kasnije, priveden je još jedan muškarac.

Vjeruje se da je jednog od migranata djevojčica poznavala od ranije. Oni su je, kako se sumnja, namamili da uđe u stan koji je 18-godišnjak dobio na korištenje od države, i tu je zatim drogirali, silovali i udavili, a onda su tijelo ostavili na ulici.


Šetalište pored Dunava

Kako pišu austrijski mediji, navodno je u tom stanu živjelo četvoro ili petoro ljudi. Vjeruje se da je djevojčica jednog od osumnjičenih upoznala na šetalištu pored Dunava u Donauštatu. Njen drug (15) je rekao da ju je tu posljednji put i vidio u noći između petka i subote oko 2 sata poslije ponoći, piše Heute.

Devojčica, koja je sa roditeljima živjela u Donjoj Austriji, kobnog dana je došla do Beča. Kući je trebalo da se vrati do 21 sat, ali se više nikad nije vratila.

Mediji su pisali da je L. V. bila problematična i da je i ranije znala da nestane na nekoliko sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.