ALTERNATIVA DRUGIMA

Trampov tim lansirao novu društvenu mrežu: Cilj promoviranje zdravog razuma

Posljednjih mjeseci široko se izvještavalo da je Trampov tim tražio platformu na kojoj će ponovo uspostaviti svoje prisustvo

A. K.

Donald Tramp

Foto: AFP


Tim bivšeg predsjednika Donalda Trampa (Trump) lansirao je novu platformu kao alternativu velikim socijalnim mrežama.

Platforma pod nazivom GETTR ima za cilj "borbu protiv kulture otkazivanja, promooviranje zdravog razuma, odbranu slobode govora, izazivanje monopola na društvenim mrežama i stvaranje istinskog tržišta ideja, prenosi Politiko.

Sličan Twitteru

Projekat vodi bivši Trampov portparol Džejson Miler, a GETTR je opisao kao platformu sličnu Twitteru.

Politiko navodi da Trampova uključenost u projekat nije jasna, kao ni da li će on otvoriti nalog na GETTR-u i koristiti ga, mada njegova bliskost sa Milerom sugeriše da je to možda najnoviji pokušaj da se vrati na društvene mreže.

Bivši predsjednik SAD je tražio alternativne načine da stupi u kontakt sa svojom bazom na mreži nakon što je isključen sa Twittera i suspendovan sa Facebook-a.

Njegov prethodni napor da se angažuje na mreži pokretanjem profesionalnog bloga brzo se završio.

Na Google-u

GETTR je jedan od projekata najvišeg profila u većem ekosistemu pro Trampovih tehnoloških i platformi društvenih medija koji su procvjetali na desnom političkom spektru, uglavnom podstaknut osjećajem da velike tehnološke kompanije pokušavaju da tiho zaustave konzervativnu i pro Trampovu ideologiju od širenja na mreži.

Posljednjih mjeseci široko se izvještavalo da je Trampov tim tražio platformu na kojoj će ponovo uspostaviti svoje prisustvo, bilo direktnom kupovinom kompanije i rebrendiranjem u svoju ekskluzivnu platformu, ili partnerski.

Platforma GETTR već je predstavljena u prodavnicama aplikacija Apple i Google.

Više o temi Donald Trump

NA VRH

Podijeli članak na