GRAĐANI POZVANI NA OPREZ

Vašington na udaru tornada: 30.000 domova bez struje

Zabilježeno je da je oluja čupala stabla, kidala kablove, nosila krovove, a jedan čovjek je povrijeđen kada je stablo palo na njegovu kuću

Vašington. Screenshot

A. K.

2.7.2021

Jaka oluja pogodila je Vašington, zbog čega su mnogi domovi ostali bez struje, a sumnja se da je prošao i tornado jer su zabilježena snažna vrtložna strujanja vjetra.

Američka Nacionalna meteorološka služba utvrđuje da li je Vašington pogodio tornado, navodi „Vašington post“ ​Nacionalna meteorološka služba navela je da je najgori dio oluje prošao, ali je upozorila građane da budu „ekstremno oprezni“ kada izlaze iz kuća.

​- Ima mnogo polomljenih grana i stabala koji mogu da padnu. Izbjegavajte prostore sa puno drveća, kablova i potopljene i zatvorene puteve - napisali su na Twitteru.

Više od 30.000 domova u Merilendu i Virdžiniji ostalo je bez struje, dok je u Vašingtonu bez električne energije 10.000 domaćinstava, pišu tamošnji mediji.

Zabilježeno je da je oluja čupala stabla, kidala kablove, nosila krovove, a jedan čovjek je povrijeđen kada je stablo palo na njegovu kuću, prenosi "Sputnjik".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.