AMERIKA

Zbog rušenja ostatka nebodera na Floridi obustavljena potraga za preživjelima

Timovi se pripremaju eksplozivom srušiti preostalu konstrukciju

A. Ka.

Nesreća se dogodila 24. juna

Foto: EPA


Potraga za preživjelima u ruševinama srušenog stambenog bloka u blizini Majamija obustavljena je zbog kontroliranog rušenja ostatka zgrade.

Timovi se pripremaju eksplozivom srušiti preostalu konstrukciju. Odluka o rušenju ostatka nebodera Champlain Towers South donesena je zbog brige za sigurnost mještana tokom nadolazeće oluje Elsa jer bi snažni vjetrovi mogli srušiti dodatne dijelove s već nestabilne strukture objekta.

Podsjetimo, dio zgrade od 12 katova srušio se 24. juna. Za sada je službeno potvrđena smrt 24 osobe, dok se 121 vodi kao nestala. Spasioci su do sada preživjele izvukli unutar nekoliko sati nakon kolapsa nebodera, nakon toga su nalazili samo tijela.

Charles Burkett, gradonačelnik Surfsidea, kazao je da bi se kontrolirano rušenje ostatka zgrade moglo dogoditi "već u nedjelju" i da bi trebalo biti gotovo u roku od nekoliko dana, piše BBC.

- Nastavit ćemo s potragom i spašavanjem čim dobijemo siguran pristup ruševinama - kazala je Daniella Cava Levine, gradonačelnica okruga Miami Dade.

Za sada nema detalja o financijskoj odšteti vlasnicima stanova. U međuvremenu, dužnosnici pregledavaju druge stambene objekte na tom području zbog mogućih strukturnih oštećenja.

NA VRH

Podijeli članak na