FASCINIRAN OKULTIZMOM

Zločin koji je zgrozio Britaniju: Ubio sestre da ispuni "pakt sa đavolom"

Mrlje sa Huseinovom krvlju pronađene su na mjestu događaja, a on je uhapšen skoro četiri sedmice kasnije

A. K.

Danjal Husein

Foto: BBC


Britanski tinejdžer proglašen je krivim za ubistvo dvije sestre da bi ispunio "svoj dio ugovora sa đavolom" da žrtvuje šest žena svakih šest mjeseci kako bi osvojio lutriju Mega milions džekpot.

Danjal Husein (Danyal Hussein), sada devetnaestogodišnjak, u junu je u parku na sjeverozapadu Londona izbo nožem Bibu Henri (46) i Nikol Smolman (27), javlja BBC.

  • Ubijene sestre

    Ubijene sestre

    Foto: BBC


On je demantovao navode o umiješanosti u ubistva, tvrdeći da je riječ o zavjeri, ali ga je sud u Londonu proglasio krivim. Kazna će mu biti izrečena naknadno, prenosi Rojters. Husein ih je ubio da bi ispunio svoju stranu "ugovora" koji je potpisao koristeći sopstvenu krv, uz obećanje da će "ubiti najmanje šest žrtava svakih šest mjeseci sve dok je slobodan i fizički sposoban", rekla je policija novinarima.

Inspektor koji je vodio istragu Simon Harding rekao je da su on i njegov tim potpuno uvjereni da bi Husein počinio još ubistava.

- Niko normalan ne bi uradio tako nešto. To je gotovo kao na filmu - istakao je Harding.

Dvije sestre su u parku u Londonu bile na slavlju sa prijateljima. Snimile su 150 fotografija, od kojih se na posljednjoj vidi kako im prilazi Husein. Sestre je ubio hladnim oružjem, a tijela je odvukao u šumu gdje su pronađena narednog dana.

  • Pronađene stvari

    Pronađene stvari

    Foto: BBC


Mrlje sa Huseinovom krvlju pronađene su na mjestu događaja, a on je uhapšen skoro četiri sedmice kasnije. U policiji vjeruju da ga je samo povreda ruke koju je pretrpio tokom ubistava spriječila da ponovi zločin.

Kada su detektivi pretražili njegovu kuću, pronašli su "ugovor" i tri srećke. Tu su bili i satanski simboli i rukom napisana knjiga čarolija, uključujući one koji će ga učiniti privlačnim ženama, rekla je policija. Policija je navela da nije jasno kako je postao fasciniran okultnim.

NA VRH

Podijeli članak na