PIKANTERIJE IZ KNJIGE

Američki novinar o Donaldu i Melaniji: Večeraju sami za ograđenim stolom

Tokom četiri godine u Bijeloj kući nikad nije bilo sasvim jasno koliko vremena provodi tamo, a koliko u kući svojih roditelja, navedeno je

Donald i Melanija. Agencije

A. K.

8.7.2021

U svojoj knjizi "The Final Days of the Trump Presidency'" američki novinar i pisac Majkl Volf (Michael Wolff) tvrdi da bivši američki prvi par večera sam za ograđenim stolom.

U privatnom klubu na Floridi par živi otkako je Tramp (Trump) u januaru napustio Bijelu kuću, a rezultat toga je, šali se Volf, promjena uvjeta za ulazak u poznati klub.

- Jedina kvalifikacija za članstvo koja sada nadmašuje stvarne troškove (250.000 dolara u odnosu na 150.000 prije predsjedničkog mandata, plus pozamašna godišnja naknada) jeste biti ponizan Trampov obožavatelj - kaže Volf u svojoj knjizi, u kojoj tvrdi i da je Tramp potpuno uvjeren da su mu izbori ukradeni u drskom puču te da sebe vidi kao najmoćniju političku osobu u SAD.

Odbačene tvrdnje

Volf tvrdi i da nije sasvim jasno koliko Melanija zapravo boravi u suprugovom odmaralištu i živi li uopće s njim.

- Melania možda živi ovdje. Tokom četiri godine u Bijeloj kući nikad nije bilo sasvim jasno koliko vremena provodi tamo, a koliko u kući u kojoj je smjestila svoje roditelje - piše Volf i dodaje kako je osoblje Bijele kuće uvijek pazilo da se ne raspituju o tome ili otvoreno pitaju te da ta situacija nije sasvim jasna ni u Mar-a-Lagu.

Volfove tvrdnje odbacila je Trampova glasnogovornica Liz Herington (Harrington).

- Majkl Volf proveo je više od dva sata u intervjuima s predsjednikom Trampom i nikad ga nije pitao o lažnim tvrdnjama koje sad iznosi. Da je, predsjednik Tramp bi ih odbacio, ali umjesto toga Volf je odlučio pokušati zaraditi na knjizi s više fake newsa - rekla je ona za Daily Mail.


Melanija i Donald na večeri. Društvene mreže

Uvježbana izvedba

Bivši prvi par možda jede za ograđenim stolom, navodi Volf nadalje u svojoj knjizi, ali dobivaju aplauz kad stignu na večeru. Njegovi gosti i kolege ustaju na svojim mjestima kako bi pljeskom pozdravili bivši prvi par kad dolazi u trpezariju.

Međutim Volf tvrdi da je ovaj spektakl zapravo dobro uvježbana izvedba, a da Trampovo pojavljivanje zbog pljeska ima smisla koliko i popločani dio dvorišta u kojem jedu.

Naime kad je Melanija na večeri s Trampom, par sjedi sam za ograđenim stolom u centru tog popločanog dijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.