13. JULI

Bajden čestitao Dan državnosti Crne Gore: Nastavit ćemo pružati snažnu podršku

Naše zajedničke vrijednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država, naveo je Bajden

A. J.

Bajden: Uputio čestitku Đukanoviću i narodu Crne Gore

Foto: AFP


Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) uputio je čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i građanima Crne Gore povodom 13. jula - Dana državnosti.

- U ime američkog naroda Vama i narodu Crne Gore čestitam Dan državnosti - 13. juli. Naše zajedničke vrijednosti, posvećenost demokratskim institucijama i naše trajne veze kao porodice, prijatelja, i saradnja čine Crnu Goru poštovanim saveznikom i partnerom Sjedinjenih Država. Sa radošću ćemo nastaviti da pružamo snažnu podršku narodu Crne Gore u napretku na Vašem euroatlanskom putu i implementaciji reformi potrebnih za pristupanje Evropskoj uniji - naveo je Bajden.

Čestitao je i četvrtu godišnjicu članstva Crne Gore u NATO Savezu.

- Prisustvo Crne Gore unapređuje interoperabilnost saveznika i jača regionalnu i globalnu bezbjednost, te je bilo važno čuti vaše inpute tokom našeg nedavnog NATO samita u Briselu. Sjedinjene Države stoje uz Crnu Goru dok produbljujemo naše bilateralne veze i zajedno se suočavamo sa novim izazovima, od pandemije do sajber-napada, gradeći našu otpornost na vrijednostima koje dijelimo i na posvećenosti demokratiji - navedeno je u čestitci.

Više o temi Joe Biden

NA VRH

Podijeli članak na