OSTALI ZAROBLJENI

Pogledajte spašavanje ljudi iz poplavljenog voza u Kini

Poplave uzele maha i u Kini, desetak gradova pod vodom

Kineske hitne službe spašavale putnike. Twitter

M.B. / Fena

20.7.2021

Kineske hitne službe morale su poduzeti operaciju spašavanja putnika koje je poplava zarobila u vozu podzemne željeznice u centralnoj provinciji Henan.

Kako javljaju kineski mediji, u voz s putnicima koji su u utorak putovali u Zhengzhou, prodrla je voda. Video i slike objavljene na društvenim mrežama prikazuju ljude kako stoje na sjedištu voza i pokušavaju se zadržati iznad vode. Radnici hitnih službi su spašavali putnike jednog po jednog i nema informacija o žrtvama.



Strašna kiša uzrok poplava u desetak gradova

Provinciju Henan posljednjih je dana pogodila jaka kiša koja je rezultirala poplavom koja je zahvatila više od desetak gradova u regiji. U Zhengzhouu je zatvoren čitav gradski sistem podzemne željeznice.

Smatra se da se kišna voda slijevala u podzemne tunele i vozove. Poplavama su pogođene stanice podzemne željeznice širom grada.

Objavljeno crveno upozorenje

Pokrajina Henan, u kojoj živi 94 miliona ljudi, imala je neobično aktivnu kišnu sezonu. Pokrajinska meteorološka stanica objavila je crveno upozorenje, što je najozbiljnije upozorenje za kišu.

Mnoge autoceste su zatvorene, a neki letovi su odgođeni ili otkazani. U Dengfengu se u utorak dogodila eksplozija u tvornici legure aluminija dok je voda iz rijeke ulazila u tvorničke pogone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.