AMERIKA

Obamina i Springstinova knjiga "Renegades" u oktobru u knjižarama

U uvodu knjige, Springstin piše da su on i Obama potegnuli ozbiljna pitanja „o sudbini zemlje“

Barak Obama. Agencije

Fu. M.

23.7.2021

"Renegades: Born in the USA" ukoričeno je izdanje popularnog podcasta "Renegades" koji sadrži razgovore o svemu, od slave do automobila i o samoj zemlji, između bivšeg predsjednika Baraka Obame (Barack) i Brusa Springstina (Bruce Springsteen).

"Penguin Random House" i Obamina kompanija "Higher Ground" objavili su da će se "Renegades" pojaviti u knjižarama 26. oktobra. Knjiga po cijeni od 50 dolara uključuje rijetke fotografije, rukopise Springstinovih pjesama i komentare Obaminih govora, javlja Fena.

- Tokom godina ustanovili smo da imamo zajednički senzibilitet. Prema radu, prema porodici, i prema Americi. Na naše vlastite načine, Bruce i ja smo bili na paralelnim putovanjima u pokušaju da shvatimo ovu zemlju koja je toliko toga dala obojici. Pokušali smo da stvorimo hronike priča njenih ljudi. Tragali smo za načinom da povežemo naše individualne potrage za smislom i istinom i bliskošću sa širom pričom o Americi - navodi Obama u saopćenju.

U uvodu knjige, Springstin piše da su on i Obama potegnuli ozbiljna pitanja „o sudbini zemlje“, sreći njenih građana i o destruktivnim, ružnim, zlim, korumpiranim snagama koje bi voljele da sve to ponište“.

- Ovo je vrijeme za ozbiljno razmatranje koga mi želimo i kakvu vrstu zemlje ćemo ostaviti našoj djeci - piše Springstin, koji je u 2016. primio Medalju slobode od Obame.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.