ŠIRENJE DELTA SOJA

Sidnej ostaje zatvoren još četiri sedmice

Australija je praktično eliminirala COVID-19 u prošloj godini zahvaljujući strogim mjerama, ali je sada suočena sa sporim tempom vakcinacije

L. S. / Fena

Sidnej: Mjere do 28. avgusta

Foto: Arhiv


"Lockdown" s ciljem suzbijanja širenja delta soja koronavirusa u australskom Sidneju produžen je za četiri sedmice, do 28. avgusta.

Premijerka savezne države Novi Južni Vels Gledis Brejiklijen (Gladys Berejiklian) objavila je produženje restriktivnih mjera. Mjere se odnose na Sidnej i okolne regije.

Ta savezna država zabilježila je 177 novozaraženih u više od 94.000 testiranja, u posljednjim dnevnim brojkama, objavila je služba za javno zdravstvo Novog Južnog Velsa.

  • Sidnej: Poziv svima na imunizaciju

    Sidnej: Poziv svima na imunizaciju

    Foto: Agencije


Australija je praktično eliminirala COVID-19 u prošloj godini zahvaljujući strogim mjerama, ali je sada suočena sa sporim tempom vakcinacije širom zemlje.

Kampanja vakcinacije ometena je sporim nabavkama "Pfizer" vakcina i kontradiktornim savjetima o tome ko bi trebao primiti vakcinu "AstraZeneca".

Novi Južni Vels, koji je registrirao nešto više od 8.000 zaraženih koronavirusom od izbijanja pandemije, do sada je vakcinisao svoje stanovništvo s oko 3,5 miliona doza.

Berejiklijen je zatražila od svih koju su proglašeni sposobnim za vakcinaciju da se imuniziraju i upozorila je da će biti pojačano policijsko prisustvo kako bi se osiguralo poštovanje pravila "lockdowna" u narednim sedmicama

Više o temi Sidnej

AUSTRALIJA
Produžena blokada u Sidneju
NA VRH

Podijeli članak na