VATRA SE ŠIRI

Dramatični požari i dalje bjesne u Turskoj: Poginule tri osobe

U akcijama gašenja požara koje još uvijek traju učestvuje avion, dron, helikopteri, cisterne, vatrogasci i vatrogasna vozila

U toku akcije spašavanja. Printscreen

Fu. M.

30.7.2021

U strahovitim požarima u Turskoj poginule su najmanje tri osobe, a više od stotinu ih je povrijeđeno. Sumnja se da su požari podmetnuti.

U akcijama gašenja požara koje još uvijek traju učestvuje avion, dron, helikopteri, cisterne, vatrogasci i vatrogasna vozila. Pored toga i građani Turske daju sve od sebe, te pomažu onoliko koliko je u njihovoj moći, kako bi se zaustavili požari.

Turskoj je, u ovim akcijama gašenja požara najviše pomogla Rusija, poslavši tri aviona Be-200, za gašenje požara. Pored Rusije i ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski je najavio da će danas poslati avion za gašenje požara.

Predsjednik Azerbejdžana, Ilham Alijev je također najavio da će danas u Tursku poslati ekipe kako bi pomogli u gašenju požara.

Najteža situacija je u gradu Manavgat, a koji se nalazi na području Antalije. Riječ je o vrlo popularnoj turističkoj destinaciji.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyipe Erdogan) je izjavio da će mobilisati sve potrebne resurse kako bi se požar ugasio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.