DRAMATIČNO

Dijelovi Sicilije gore: Stanovnici evakuirani

Vatrogasci su na Twitteru objavili da su u posljednja 24 sata u raznim dijelovima Sicilije izveli 250 operacija gašenja

Ostao pustoš. Agencije

Piše: Fu. M.

31.7.2021

Italijanski vatrogasci drugi dan zaredom bore se protiv požara na Siciliji, koji su već doprli do grada Catanije, središta istoimene pokrajine, zbog čega su stanovnici bili primorani napustiti svoje domove, a lokalna zračna luka privremeno je zatvorena.

Vatrogasci su na Twitteru objavili da su u posljednja 24 sata u raznim dijelovima Sicilije izveli 250 operacija gašenja, od čega 50 samo u Cataniji. Sicilijanski grad poznat po baroknoj arhitekturi smješten je na istočnoj obali otoka, na padinama Etne.

Požari su zahvatili područje Catanije koje gleda prema moru, poharavši pritom lokalno ljetovalište La Capannina. Na fotografijama s plaže objavljenima na društvenim mrežama vide se izgorjeli suncobrani i ležaljke.

Uz temperature koje su dosegnule i 40 Celzijevih stupnjeva, vrući vjetar je pospješio širenje požara po cijelom otoku. Lokalni mediji izvješćuju o velikim požarima i u pokrajini Palermo.

Početkom sedmice požari su zahvatili različite dijelove južne Evrope, uključujući Španjolsku i južne regije Turske, te su poharali talijanski otok Sardiniju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.