BORBA S VATROM

Dramatični prizori: Veliki požar kod Atine je izvan kontrole

Danas je potvrđeno da su izgorjeli deseci kuća u predgrađu Atine

Vatrogasci se bore s vatrom. Agencije

Fu. M.

6.8.2021

Jutros oko 5 sati grčke vlasti su probudile hiljade ljudi u sjevernim predgrađima Atine i pokrenule evakuaciju zbog velikog požara, javljaju grčki mediji.

Vatra je, naime, prešla preko autoceste Atina - Lamia te ušla u Agios Stefanos, Polidendri, Kapandriti, Pefkofito i niz drugih mjesta u predgrađu Atine podno planine Parnita, prenosi Index.hr.

Stanovnicima Vothonasa i Maratona u 5 ujutro naređeno je da krenu prema obali, a vatrogasci upozoravaju da se glavni požar razdvojio u više fronti te se širi u više različitih smjerova. Meteorolozi su poručili kako očekuju da će jaki vjetrovi nastaviti puhati, što će vatrogascima dodatno otežati posao.


U petak je potvrđeno da su izgorjeli deseci kuća u predgrađu Atine.

Na svu sreću, nitko nije poginuo, a hospitalizirano je tek nekoliko vatrogasaca zbog manjih opekotina te više građana koji su se nagutali dima.

Zid tamnog dima izdigao se jučer visoko nad grčkom metropolom, stanovnici su bježali iz predgrađa, tražioci azila su evakuirani, a vlasti su jučer upozorile na još požara dok su se temperature kretale oko 40 stepeni Celzijusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.