OLIMPIJSKE IGRE U TOKIJU

Bajden: Hvala vam svima što ste pokazali šta sve možemo zajedno kao jedna Amerika, kao jedan tim

Radujem radujem se što ću vas ugostiti u Bijeloj kući kad se vratite, istakao je

Bajden: Osim osvojenih medalja i ostvarenih rezultata, podsjećate nas da smo jači nego što smo mislili. Screenshot

Piše: H. J. I.

7.8.2021

Sutra se završavaju 32. Ljetne olimpijske igre u Tokiju.

Povodom toga, timu SAD-a se obratio predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) putem videoporuke koju je objavio na svom službenog Twitter profilu.

-Tim SAD-a,

hvala vam na svemu što značite za našu zemlju. Kad se Džil (op. a. Jill Biden) vratila iz Tokija, pričala je samo o vama. Ne samo koliko ste nevjerovatni svi vi kao sportisti, vaša izdržljivost i godine sanjanja i odricanja, već je govorila o vašem karakteru, vašoj hrabrosti.

Znam da je dolazak do Olimpijskih igara dug put i pandemija je sve dodatno otežala i iscrpila, dodatno je otežala nemoguće. Ali u vama je zemlja vidjela sebe, vidjela je šta je moguće. Želim da znate koliko gledanje vas kako se takmičite znači za sve nas, posebno za mene, posebno za svu tu malu djecu, koja sanjaju da će jednog dana biti baš vi. Baš ti. Osim osvojenih medalja i ostvarenih rezultata, podsjećate nas da smo jači nego što smo mislili. Kao što sport često čini, postavlja pitanja o kojima bismo svi trebali brinuti, poput našeg fizičkog i mentalnog zdravlja. Pomažete podijeliti nešto zajedničko, nešto temeljno za to ko smo. Ponos u ta tri slova - SAD. 

Također znam koliko su vaše porodice ponosne. Znam koliko je vama i njima bilo teško što nisu mogli biti s vama lično. Definiranje slika s Igara je na Zoom -u i FaceTime -u. Pozivi porodicama i prijmateljima, plakanje i navijanje ispunjeno čistom radošću. Hvala i svim porodicama i prijateljima Tima SAD-a. Posmatrati vas kako gledate svoje dijete ili svoju voljenu osobu i učiti o vašim porodičnim pričama uvijek mi je jedna od najdražih stvari pri gledanju Olimpijskih igara. To je podsjetnik na to koliko smo nevjerovatna zemlja i koliko ste nevjerovatni. Sačinjavaju vas ljudi svih profila iz svih dijelova zemlje. Mi smo narod koji se usuđuje sanjati. Koji radi teške stvari i radi izuzetne stvari.

Hvala vam svima što ste pokazali šta sve možemo zajedno kao jedna Amerika, kao jedan tim. Bog vas sve blagoslovio i radujem se što ću vas ugostiti u Bijeloj kući kad se vratite. Hvala vam – rekao je Bajden.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.